Mäkivetokisat 2021

Seuraa vetokisojen tuloksia reaaliaikaisena täältä: Mäkivetokisatulokset reaaliajassa

Tämä Manki arvotaan kaikkien mäkivetokisaan osallistuvien kesken.

Ilmoittautuminen ja säännöt

Säännöt ovat päivitetty 28.7.2021

 

MÄKIVETOKISAT 

ILMOITTAUTUMINEN

 Traktorin voi ilmoittaa vain yhteen luokkaan. Luokka määräytyy minimissään traktorin tehtaalla  ilmoitetun tehon mukaan mutta kuljettaja voi halutessaan ilmoittaa traktorinsa myös tätä  ylempään luokkaan. Poikkeuksena ovat avoimet luokat, joihin voi osallistua oman luokan  lisäksi. Yhdellä traktorilla voi kilpailla enintään kaksi kuljettajaa. 

 Luokat ovat: 

 alle 70 hv – ahtamattomat

 alle 70 hv – ahdetut

 alle 90 hv – ahtamattomat

 alle 90 hv – ahdetut

 alle 120 hv

 alle 160 hv

 alle 210 hv 

 yli 210 hv

 avoin luokka alle 120 hv

 avoin luokka yli 120 hv

Traktoreiden katsastus ja luokitus suoritetaan ennen kilpailuun ilmoittautumista 14.8.2021 klo  08:45 – 10:45 osoitteessa Leppäläntie 566, 63120 KUORTANE. Karttalinkki:  https://goo.gl/maps/HyZzbWXg7QTSyikHA  

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu traktoreiden paikoitusalueella 14.8.2021 klo 09:00 –  11:00 osoitteessa Mäkitie 41, 63120 KUORTANE. Kulku Mäntyrinne -tien kautta. Karttalinkki:  https://goo.gl/maps/zK2qA11o92Ef9gQB6

 Ilmoittautumismaksu kortilla tai käteisellä 40 € sisältäen pääsylipun iltatapahtumaan.  Mahdollinen toinen kuljettaja maksaa normaalin sisäänpääsymaksun. 

 Ilmoittautumisia ei oteta vastaan ilmoittautumisajan jälkeen. 

 Ohjaajakokous kärrynvaihtopaikalla klo 11:30. Kilpailu alkaa klo 12:00.  KILPAILU

 Kilpailussa vedetään raskas perävaunu mäen päälle ja vetosuoritukseen käytetty aika ratkaisee  luokkakohtaisen sijoituksen.

 Traktorilla on kilpailussa kaksi vetosuoritusta. Täten traktorilla, jolla on kaksi ilmoittautunutta  kuljettajaa, on yksi vetosuoritus per kuljettaja. 

 Joka luokassa palkitaan kolme parasta sijoitusta ajan mukaan. Traktorille kirjataan yksi (paras)  aika niissä tapauksissa, joissa yksittäisellä traktorilla on kaksi kuljettajaa. 

 Mikäli kahdella kuljettajalla on sama aika samassa luokassa sijoituksilla 1–3, vetosuoritukset  uusitaan. Kuljettajien keskinäiset sijoitukset määräytyvät uusien suoritusten mukaan. 

 Mäkivetokilpailussa arvotaan yksi pääpalkinto kaikkien 5 metrin merkin saavuttaneiden  kuljettajien kesken. 

LÄHTÖ JA VETOSUORITUS 

 Kuljettajan vetosuoritus hylätään, mikäli: 

 Hän ottaa varaslähdön. 

 Hän ei itse huolehdi vetovuorostaan eikä saavu lähtöpaikalle ajoissa. 

 Hänen todetaan omalla toiminnallaan pyrkineen saavuttamaan aiheetonta etua  kanssakilpailijoihin nähden. 

 Kuljettaja saa uusia lähdön kerran, jos ensimmäisellä yrityksellä ei saavuteta 5 metrin  etäisyydellä olevaa merkkiä. Lähdön katsotaan onnistuneen, kun 5 metrin merkki on saavutettu. 

TEKNIIKKA

 Traktorin on oltava rekisteröity, vakuutettu ja siinä täytyy olla toimiva vetokoukku ja toimivat  jarrut. 

 Traktorin perusrakenteen on oltava alkuperäisen kaltainen. 

 Tapauksissa, joissa traktorissa on jälkiasenteinen ahdin: Traktorin omien suojapeltien tulee  peittää ahdin kaikilta osin TAI se tulee erikseen suojata kaikilta osin vähintään 2 mm:n  vahvuisella pellillä. Lisäksi ulkopuoliset ahtoputket ja -letkut on varmistettava mahdollisen  liitosten irtoamisen varalta. 

MAHDOLLISET POIKKEUSTILANTEET

 Tulkinnanvaraisissa tapauksissa kilpailun tuomaristo kokoontuu ja päättää asiasta enemmistön  päätöksellä. 

TURVALLISUUS JA VASTUUT 

 Jokainen kuljettaja osallistuu omalla vastuullaan. 

 Mikäli kuljettaja on laiminlyönyt vakuuttamisvelvollisuutensa, hän on henkilökohtaisessa  vastuussa aiheuttamastaan vahingosta.

 Leppälän maa- ja kotitalousseura ry ei vastaa minkäänlaisista vahingoista eikä ole  korvausvelvollinen kisassa sattuneista vahingoista. 

 Kuljettaja hyväksyy kilpailuun osallistuessaan edellä mainitut säännöt ja vastuut. 

GARDEN PULLING 

ELI PUUTARHAKONEKISAT

Mäkivetokisojen yhteydessä järjestetään puutarhatraktoreille, mönkijöille ja kevyille pihakoneille  tarkoitettu pulling -kilpailu, alle 18-vuotiaille kuljettajille. 

ILMOITTAUTUMINEN

 Vetokoneen voi ilmoittaa vain yhteen luokkaan. Luokka määräytyy vetokoneen ja  ajovarusteissa olevan kuljettajan yhteispainon mukaan. Yhdellä vetokoneella voi kilpailla  enintään kaksi kuljettajaa. Luokituspainon osalta kummankin kuljettajan tulee olla samassa  luokassa. Kuljettajan huoltajan tulee olla läsnä katsastuksessa, ilmoittautumisessa sekä itse  kilpailussa. 

 Luokat ovat: 

 alle 250 kg

 alle 500 kg

 Vetokoneiden katsastus, punnitus ja luokitus suoritetaan ennen kilpailuun ilmoittautumista  14.8.2021 klo 08:45 – 10:45 osoitteessa Leppäläntie 473, 63120 KUORTANE. Karttalinkki:  https://goo.gl/maps/Vi6HUXvNHcZtPFbD7

 Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu lipunmyyntipisteessä 14.8.2021 klo 09:00 – 11:00  osoitteessa Mäkitie 1, 63120 KUORTANE. Karttalinkki:  :  https://goo.gl/maps/Vi6HUXvNHcZtPFbD7

 Ilmoittautumismaksu kortilla tai käteisellä 10 € per kuljettaja sisältäen pääsylipun. Huoltajilta  normaali sisäänpääsymaksu. 

 Ilmoittautumisia ei oteta vastaan ilmoittautumisajan jälkeen. 

 Kuljettajille ja huoltajille annetaan ohjeistusta kilpailun kulkuun liittyen katsastuksen  yhteydessä. 

KILPAILU

 Kilpailussa vedetään kevyttä jarrulavettia tasaisella hiekkatieosuudella. Vetosuorituksen pituus  ratkaisee luokkakohtaisen sijoituksen. Full pull on 30 metriä.

 Vetokoneella on kilpailussa kaksi vetosuoritusta. Täten vetokoneella, jolla on kaksi  ilmoittautunutta kuljettajaa, on yksi vetosuoritus per kuljettaja. 

 Kummassakin luokassa palkitaan kolme parasta sijoitusta. Vetokoneelle kirjataan yksi  (parempi) sijoitus niissä tapauksissa, joissa yksittäisellä koneella on kaksi kuljettajaa. 

 Mikäli kaksi tai useampi kuljettaja vetää täyden matkan omassa luokassaan, suoritetaan pull-off  kuljettajien välillä. Kuljettajien keskinäiset sijoitukset määräytyvät pull-off -suoritusten mukaan. 

 Puutarhakonekilpailussa arvotaan yksi pääpalkinto kaikkien osallistujien kesken.  LÄHTÖ JA VETOSUORITUS 

 Kuljettajan vetosuoritus hylätään, mikäli: 

 Hän jättää noudattamatta toimitsijoiden ohjeita. 

 Kuljettajan tai huoltajan todetaan omalla toiminnallaan pyrkineen saavuttamaan aiheetonta  etua kanssakilpailijoihin nähden. 

 Kuljettaja saa uusia lähdön kerran, jos ensimmäisen yrityksen vetomatka jää alle 1:n metrin..  TEKNIIKKA

 Vetokoneen perusrakenteen on oltava alkuperäistä muistuttava. Myös omavalmisteet voivat  osallistua kilpailuun. Vetokoneessa saa olla yksi vetävä akseli, ei nelivetoja. 

 Vetokoneessa tulee olla toimivat jarrut sekä mahdollisuus kytkeä jarrulavetti 10 mm:n D sakkelilla. 

 Vetokoneen takaosassa tulee olla liiallisen keulimisen estävät tukiraudat. Turvakaarta  suositellaan. 

 Lisäpainojen käyttö on sallittua. Kuljettajan ja vetokoneen yhteispainoa ei saa muuttaa  punnituksen jälkeen. Lisäpainojen paikan muuttaminen vetokoneessa on kuitenkin sallittua. 

 Ketjujen, nasta- tai erikoiskuvioitujen renkaiden sekä muiden kuin kumirenkaiden käyttö on  kiellettyä. 

MAHDOLLISET POIKKEUSTILANTEET

 Tulkinnanvaraisissa tapauksissa kilpailun tuomaristo kokoontuu ja päättää asiasta enemmistön  päätöksellä. 

TURVALLISUUS JA VASTUUT 

 Kypärän käyttö on pakollista kilpailutilanteessa. 

 Huoltaja on ensisijaisessa vastuussa kuljettajansa turvallisuudesta.

 Leppälän maa- ja kotitalousseura ry ei vastaa minkäänlaisista vahingoista eikä ole  korvausvelvollinen kisassa sattuneista vahingoista. 

 Kuljettaja sekä huoltaja hyväksyvät kilpailuun osallistuessaan edellä mainitut säännöt ja vastuut.